PAS PÅ – Vinterroning kræver stor forsigtighed!

Som alle har kunnet læse sig til på hjemmesiden, stødte to gigbåde i sidste uge sammen på strækket langs Slotshaven. Begge både lå forholdsvis tæt på land. Ingen personer kom til skade, men årer knækkede.

Uheldet viser, at risikoen for sammenstød også er tilstede om vinteren, og vi kan kun prise os lykkelige for, at ingen havnede i vandet, der p.t. er omkring tre grader.

Derfor skal vi indskærpe, at vinterroning kræver ekstra stor forsigtighed. Man skal vurdere vejret meget nøje, og man må – som det står i vinteroningsreglementet, paragraf 3, kun gå på vandet, når “vejrforholdene er meget gunstige”. Der må kun roes i svag vind og med ganske små bølger. (Eller blikvand selvfølgelig….).

Desuden skal bøjerne stadig respekteres, så man ror henholdsvis “inde” og “ude”, afhængig af, om man er på vej med eller mod uret langs kysten. Vinterroningsreglementet siger, at man skal gå så tæt på land som muligt og maksimalt 100 meter fra kysten – men da ingen bøjer ligger mere end 50 meter fra land, kan det godt overholdes.

Endelig kræver det endnu større agtpågivenhed fra styrmandens side at gå på vandet om vinteren. Det er altid vigtigt at holde udkig, men om vinteren er det nærmest hysterisk vigtigt!

Der må ikke ske flere uheld! Pas rigtig godt på jer selv – og på alle de andre.

Mange hilsner
Sikkerhedsudvalget

(p.s. læser du dette i notifikationsmailen er formatteringen ikke så pæn som hvis du klikker ind på opslaget på hjemmesiden…)