Mere World Masters Ungarn

20/09/2019

Merete har samvittighedsfuldt opregnet successen ved årets Mastersbegivenhed i sin beretning, så her skal bare gives lidt en mere uformel stemningsberetning.

Udover de 17 Fredensborgroere, der havde kørt og fløjet sydpå til Ungarn, måtte vi efterlade 2 derhjemme. Nemlig Hans og Jacob, som desværre pga. et uheld på søen knap 2 uger før var blevet skadet. De må vende stærkt tilbage næste år i Linz! Til gengæld havde vi en debutant med, Lene, som skulle deltage i sin 3. regatta nogensinde, og den første FISA masters. Det gik jo over al forventning, selvom hun havde modstået vores opfordringer til at ro singlesculler. TIl gengæld måtte hun jo ud i dobbeltsculler A og B (som C roer), som blev klaret i fin stil, det ene endda kun et halvt sekund fra en guldmedalje. Men når man søndag vender næsen sydpå i en lillebitte FIAT for at køre alene til Ungarn, så skal resten jo nok også gå, og det gjorde det jo.

Lake Velence ligger sådan nogenlunde mellem Budapest og Balatonsøen, og skulle være Ungarns næststørste sø. Det var så med lidt spænding, vejrudsigterne blev studeret, for ville der blive tale om Esrum sø agtige tilstande i blæsevejr? Men robanen lå dejligt beskyttet mellem land og en sivmur, så det var kun lige turen på vej ud til opvamrningen, der foregik ude i det fri. Arrangørerne havde tænkt på det meste, så der var motorbåde stationeret flere steder undervejs, så vi ikke blev væk, roede ind for tidligt, eller bare for vild. Også den smalle flaskehals ind til opvarmningen var under vejledning. Det forhindrede dog ikke et par både af og til i at tage en snakke/drikke/et eller andet-pause liiige midt i indgangen. Ikke vanvittigt smart, men det gik fint det meste af tiden.

et otterløb, og sivmuren i baggrunden

Regattaområdet var dejlig stort, men alligevel kompakt, så man kunne følge løbene, slappe af, købe rotøj, mad, og gå på toilettet uden at løbe et maraton hver gang. Gode muligheder for at købe mad, og toiletterne var både talrige og rene. Nogen af os holdt mest til i teamteltet, som vi havde slået op ca ved indgangen til de sidste 250 m, og hvor skygge og brise kunne nydes, andre foretrak at hænge ud ved bådene eller på tribunen.

Som det fremgår, var arrangementet næsten perfekt, masser af plads, godt vejr etc. Selv musene, der havde gange og huller over HELE området (må have været deres udgave af Mexico City), opførte sig eksemplarisk, ingen mus eller efterladenskaber i tasker, sko eller andet. Til gengæld skulle man lige passe på ikke at vride om i et af deres huller.

En lille mus

Ungarn er billigt, i hvert fald at bo og spise i. Vi boede lidt forskellige steder, så et stort udvalg af de lokale restauranter blev prøvet. Lige fra gourmet til ungarnsk traditional hverdagsmad (hvor salaten var et lille bitte salatblad og een skive tomat og så et bjerg af ris, pommesfrites og kød), og fælles for det hele var at der var rigelige mængder, og sjældent kostede over 100 kr pr person inkl drikkevarer, salat ved siden af og nogen gange en forret.

en masse mad… beklager, men det var den rigtige vej til at starte med…

Det var en herlig tur, masser af medaljer, dejligt vejr, rigeligt med mad, et enkelt bryllup (puha, det blev ikke til meget søvn lørdag nat for et par stykker af os), og for nogen et par dages ferie bagefter regattaen.

Vi vender frygteligt tilbage næste år, til FISA masters i Linz.

Sanne P.