“Aftenkaproning” på en søndag

24/07/2020

Og så var der sørme sommerkaproning …. Endelig en regatta i sigte – måske den eneste i år? Københavnskredsen med Mette Bacher i spidsen har i år genoplivet “aftenkaproningerne” på Bagsværd Sø for at råde bod på de mange aflysninger af øvrige regattaer – og fået stor tilslutning.

Som noget nyt blev der søndag den 19. juli desuden arrangeret en “aftenkaproning” midt på dagen med opfordring til, at alle fra nær og fjern i hele landet meget gerne måtte komme og deltage. Vi var fire friske Fredensborgroere, der tog udfordringen op og pakkede traileren med en dobbeltfirer og en dobbeltsculler. Anne Mette, Ulla, Hans og Karin i 4x og Ulla og Karin i 2x.

Solen skinnede over anlægget på Bagsværd Sø, og der var imponerende godt styr på det hele, selvom det var en forholdsvis spontan og uformel regatta. Der var helt styr på logistikken og tydelig beskrivelse af, hvor trailere fra henholdsvis Sjælland, Fyn og Jylland skulle holde. God afstand over hele linjen. Selvom der var flest deltagere fra Sjælland, havde en række andre klubber også fundet vej – fra Ægir i det nordjyske til Nakskov på Lolland og Nyborg på Fyn – og der blev udvekslet mange ‘hej, hvor er det hyggeligt at se dig’ hilsener.

Vi mødte ingen dommere i blå blazere, der var kun én dommerbåd, ingen siderettere, en i måltårnet og Mette Bacher og Michael Kassow som fotografer og medaljepiger. Men det kørte bare helt upåklageligt! Der var rigeligt med side/medvind fra sydøst, så helt på linje lå vi vist ikke til start, men Keld Kyllebech i dommerbåden tøvede ikke og fik os sendt effektivt afsted – dog måtte vi lige korrigere, så han ikke startede de yngste og hurtigste mastersroere først…

Og så til selve løbene….. I dobbeltfirer roede vi i 3 min. 50 sek. – en hæderlig tid for et hold, der kun nåede at træne en enkelt gang. Et meget tæt løb med en placering som nr. 5. I dobbeltsculler roede vi i 4 min. 23 sek. – hvilket er en forbedring i forhold til sidste års kaproninger. Vi blev nr. 4. Vi håber, at Københavnskredsen får stablet et par aftenkaproninger mere på benene i løbet af sommeren – så prøver vi igen! Ulla, Anne Mette, Hans og Karin 😊

hilsen fra Karin og holdet