Portræt-stafet nr 1

08/04/2021

Vi starter den tidligere annoncerede mini-portræt-stafet med John Clayton. John er kendt af især motionsroerne, som han gør en stor indsats for at samle til roture og træning. De af os, der ofte også går ud i singlesculler tidligt om morgenen, har helt sikkert også mødt John, der benytter enhver lejlighed til at hoppe i en sculler og nyde vores fantastiske sø. Også når den er knapt så fantastisk – John ses også i mindre optimalt vejr. Men lad os give ordet til John:

  1. Hvornår begyndte du at ro, og hvordan kom du på den ide?

Jeg begyndte at ro i 2014, efter at have tænkt på det i ca. to år. Jeg kom på idéen efter at jeg havde talt med Dan fra klubben, som anbefalede roning som en super måde at dyrke motion.

  1. Hvad kan du bedst lide at ro: ergometer, inrigger, outrigger, kaproning, motion, langtur – eller lidt af det hele?

Jeg kan bedst lide outrigger – enten 1x, 2x, 4x, eller 8x, men kan også rigtigt godt lide motion og langtur – ja måske lidt af det hele. Jeg har ikke prøvet kaproning endnu, da jeg arbejder inde i byen, så det er svært at garantere for at jeg kan være til ro-træning på bestemte dage / bestemte tidspunkter.

  1. Hvad synes du vi kan gøre for at gøre det mere attraktivt at ro i Fredensborg Roklub?

Jeg synes at planen med at integrere ældreklubben, så vi er én klub er en super idé, og vil hjælpe med at skabe kontakt mellem afdelingerne.

Jeg synes det er vigtigt at alle bruger energi på at sikre, at alle føler sig velkommen i klubben.

Især vores nye medlemmer – de har intet netværk, når de starter i klubben, så det betyder utrolig meget hvis/når et medlem, som har været i klubben i en del år, inviterer nye medlemmer til en rotur. Det kan helt sikkert gøre en forskel og være med til at sikre, at de nye medlemmer bliver i klubben og kan begynde at bygge et netværk.

  1. Fortæl os om din bedste/mærkeligste/sjoveste ro-oplevelse

Den mest mærkelige har nok været i vinter 2021- her var jeg ude i en 4x gig sammen med Mette, Johnny og Stig. Vi var halvvejs over til Kobæk Vig og så en mand i en kajak, som lå og ventede på at vi roede forbi. Lige efter vi var forbi, kom han i gang og roede lige bag ved os, ca. 5 cm bag os! Og det var hele vejen op til Kobæk Pynten.

Stig sad der og snakkede med ham hele vejen, men følte sig også meget presset. Bagefter tænkte vi at hvis vi pludseligt stoppede, så ville der havde være risiko for at kajak-manden ikke kunne stoppe!

  1. Sidst men ikke mindst, hvem kunne du tænke dig at se i det næste Roer-Portræt?

Jeg kunne godt tænker mig at se Hans Tapper i det næste Roer-Portræt, da han har mange års erfaring og har hjulpet mange af os med vores roning inklusive nogle super ro-træning dage med speedbåd / video-optagelser.

Udsigten fra Næbbet