Portræt-stafet nr. 3

26/06/2021

Stafetten er nu nået til en af vores unge roere, nemlig Jacob Manniche. Jacob ror selv, er træner for de unge, og lejlighedsvis stand-in på masters-dobbeltfirere, når der lige mangler en roer. Der er også en gentleman gemt i Jacob, som velvilligt hoppede i vandet fra motorbåden sammen med en anden ungdomsroer, og bar en dobbeltsculler hjem til klubben fra hjørnet af Slotsparken ved Kovang-bugten. Midt i en travl eksamenstid lykkedes det at få et lille interview med Jacob:

  1. Du er en af vores ungdomsroere, og nu også ungdomstrænere, hvad fik dig i gang med roningen?

 Jeg startede med roning som 12-13-årig for noget tid siden. Jeg havde lige stoppet til fodbold, og manglede derfor en ny sport at gå til. Jeg fulgte så småt med min far og storebror, som have begyndt til roning, og det ville jeg gerne prøve. Efter den første gang, havde jeg allerede en interesse for det, selvom jeg var meget lille. Jeg blev meget opsat på sporten, og fandt også ud af, at jeg rigtig godt kunne li at gøre mig bedre til det. Lidt efter lidt, tog det bare fart.

2. Hvad kan du bedst lide at ro: ergometer, inrigger, outrigger, kaproning, motion, langtur – eller lidt af det hele?

Jeg kan bedst lide ergometer og langture. Ergometer fordi man kan få en sådan fed og hård træning, hvor man bare sveder og træner igennem uden at skulle fokusere på andre både eller bøjer 😉 Derudover kan jeg også rigtig godt lide langture, da man får bygget sit stofskiftekredsløb op, ved at udsætte musklerne for langvarig træning, og at det er fedt at være ude i naturen.

3. Hvad synes du vi kan gøre for at gøre det mere attraktivt for unge at ro i Fredensborg Roklub?

Jeg synes allerede nu, at det går rigtig fint med deltagelsen. Folk er engageret, men det er specielt fedt at se når de begiver sig ud i singlesculler for første gang, og når de lystrer ved ikke at have kæntret og havde fået styr på den ellers sværeste bådtype. Der får de skubbet deres grænser, og det er fedt at se når de overvinder dem.

4. Story-time. Her vil vi også gerne høre din bedste/underligste/sjoveste ro-oplevelse

En varm sommerdag for noget tid siden, tog vi fire drenge ud i singlescullere, og det var så varmt at det endte med at vi alle fire kun roede i underbukser. Da vi var nær broen, var der en der kæntrede og hans sokker sank til bunds. Derefter måtte vi fire drenge ud i vandet for at lede efter hans sokker. Det blev en længerevarende tur for os, men vi fandt dem heldigvis.

5. Sidst, men ikke mindst, hvem kunne du tænke dig at se i det næste Roer-portræt?
Jakob Juul Hamborg

Jacob ror Sjællandske Mesterskaber under coronaen (online)