Langtur til Næstved, 2021

21/09/2021

Som annonceret på klubbens hjemmeside, var der ryste-sammen tur til Næstved Roklub i den forgangne weekend. Tilslutningen var ikke overvældende. Deltagerne var Thomas, Dorthe, Steen B. P., Lennart, Mette og Johnny.

Vi mødtes i Fredensborg Roklub kl. 7:30 lørdag morgen, og kørte straks mod Næstved. I Næstved Roklub blev vi taget vel imod af Flemming.

Så snart vi var blevet introduceret til klubben, bådene og farvandet, tog vi af sted i to 2-åres inriggere. Dages tur var planlagt til at være rundt om Gavnø. Der var heftige bølger da vi kom ud af kanalen på vej ned mod Enø. På nordsiden af Enø fandt vi et sted med en fin bro hvor vi kunne lægge til, og indtage noget kaffe og kage. Herfra roede vi op øst om Gavnø, forbi Gavnø Slot, og videre til Appenæs havn, som ligger ved udmundingen af det stykke af Susåen som løber parallelt med kanalen. Her vi spiste frokost. Bagefter roede vi op af Susåen, som var lidt udfordrende. Vi skulle passere flere smalle steder og under en bro hvor åbningen var 3 meter bred, højden ca. 2 meter, og længden var ca. 25 meter. Så det var godt med fart på og så årene langs. Vi skulle tilbage samme vej, og herefter tilbage til Næstved Roklub. Det blev i alt 25 km.

Om aftenen spiste vi lækker Etiopisk mad på en restaurant inde i Næstved. Næstved er i øvrigt en fantastisk hyggelig by, med en hel del gamle (middelalderlige) bygninger og masser af spisesteder.

Søndag morgen stod vi op, lavede lækker morgenmad, smurte madpakker og gjorde klar til næste rotur. Søndagens rotur var planlagt til at være rundt om Enø. Dvs. fra roklubben ud gennem kanalen, igennem ved Karrebæksminde, og herefter østpå langs med Enø’s sydkyst. Ca. midtvejs på Enø’s sydkyst fandt vi en lille strand hvor vi kunne lægge bådede op og nyde formiddagskaffen med dertil lækker æblekage. Herefter roede vi videre østpå, og skulle så finde gennemsejlingen mellem Enø og Dybsø, som vi ikke var helt sikre på vi kunne komme igennem. Vi fandt gennemsejlingen og kunne godt ro igennem på trods af meget lav vanddybde – kun den ene båd ramte bunden en enkelt gang. Da vi kom igennem, blev der lidt dybere for kort tid efter at blive så lavt, at vi måtte stige ud af bådene og trække dem efter os sådan ca. en kilometer. Det var heldigvis almindelig sandbund med lidt tang, og vandet var kun lidt køligt. Efter at have trukket bådene, steg vi om bor igen og roede herefter samme tur øst om Gavnø, som dagen før, op til Appenæs havn hvor vi igen spiste frokost. Denne gang roede vi, efter frokost, dog ikke op af Susåen, men direkte tilbage til Næstved Roklub. Det blev til ca. 30 kilometer.

Vel tilbage rengjorde vi både, pakkede sammen og kørte hjem til Nordsjælland.

Alt i alt en meget vellykket weekend langtur, som vi påtænker at gentage til næste år, dog sikkert til en anden roklub. Så håber vi, der er flere der vil/kan deltage.

Hilsen Johnny