Crash-B 2011

Det er godt nok langt at tage for at ro ca. 7½ minut , men vi var blevet engageret :o) som mandskabsleder og fotograf, da Reiner, som sponsorerer alle de unges tur til disse mesterskaber, selv var taget på skiferie og derfor ikke havde mulighed for at være i Boston.

Det var ikke så stort et hold som plejer at tage af sted, men til gengæld - skulle det vise sig - virkelig super kvalitetsroere.

Så den store tillid, der var blevet givet til de unge, blev virkelig efterlevet.

Alt gik fint fra mødetid torsdag frokost i lufthavnen og med skift i Island, indtil vi ankom til Boston, hvor vi rendte ind i den første store opgave, nemlig at en af de unge roere ikke kunne komme igennem pas kontrollen :o(

Svend Aage blev og efter 2 timer var holdet igen samlet.

”Den stor synd” var, at roeren havde været en tur i Egypten på ferie, så der bliver virkelig passet godt på i USA. Ikke den mest behagelig måde, at komme til et andet land ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, men ,,,, OK nu her bagefter.

Derefter gik 2 dage, hvor alle fik trænet i hotellets ergometerrum, og prøvede at akklimatisere sig fra tidsforskellen, 6 timer , og man fik mulighed for at se lidt af byen, for så om lørdagen, hvor vi fik en fin velkomst frokostBuffet af organisationskomiteen inden det hele brød løs om søndagen (d. 20. februar).

Først mand i maskinerne var Svend Aage, der i aldersklassen tung 60-64 år igen skulle prøve kræfter med den internationale elite i feltet, og selv om Svend Aage kørte på den bedste tid i 3 år, 7.26.0 minutter, rakte det i den samlende stilling til en plads som nummer 15.

Så blev det undertegnedes tur i tung dame 60-64 år, og har nu en del erfaring i dette ”store cirkus”, hvor der er op til 2500 deltager i løbet af dagen, der bliver kørt på 75 maskiner i hallen, og finaler over hele dagen fra kl. 9 morgen til kl. 17.30 med cirka 15 minutters mellemrum. Nogle klasser er opdelt i 3 heats, da der er enormt mange tilmeldinger (280 stk.) men som tidligere gange, har jeg altid sagt : sørg for at komme først ud af starthullerne og prøv så at blive deroppe.

Selvom det lyder nemt, går det jo ikke altid sådan, da der jo sidder rigtig mange andre deltagere, der prøver at gøre det samme, men som sagt så gjort, og kunne så 7.37.4 minutter senere blot konstatere, at det denne gang var gået godt, dejligt.

Senere oppe af dagen kom så alle de unge, og her kan det nok være, vi fik spænding og super gode race for alle pengene og resultatet da vi gjorde dagen op, var at hele 6 guld, 1 sølv og 1 bronze havde fundet vejen til Danmark og når vi ser på, at vi kun var 11 aktive deltagere, må det vist siges, at den statistik er meget flot.

Til sammenligning havde England 38 deltagere og fik KUN 1 guld med hjem og altid dejligt, når en kæmpe ro nation som Tyskland kommer over til én for at lykønske og er imponeret over de danske super roeres resultat.

den udsendte medarbejder

Merete

Se også www.rowing.dk hvor foto Svend har taget ligger, samt en større artikel på www.roning.dk.