Historie

Fredensborg Roklub blev stiftet den 16. april 1933 af Thøger Vilstrup. Allerede i løbet af de første par år købte klubben den grund, som roklubben stadig ligger på. Grunden samt klubhuset er fortsat ejet af medlemmerne.

Fredensborg Roklub var i begyndelsen kun for herrer. I 1941 blev der stiftet en dameroklub, som havde sit klubhus henne ved Skipperhuset. (Det er dette klubhus, der nu står for enden af græsplænen). De to roklubber blev slået sammen i 1968 samtidig med, at den oprindelige herreroklub blev udvidet til det dobbelte. Tilbygningen er den halvdel af hovedbygningen, der ligger nærmest parkeringspladsen.

Den nye tilbygning blev indviet af Kong Frederik den IX, og ved samme lejlighed døbte Kong Frederik klubbens nyerhvervede firer med styrmand – ”Margrethe”. Opkaldt efter tronfølgeren.

I 1993 blev det oprindelige robassin forlænget med et træningsrum – fløjen til højre for hovedbygningen. I 2001 fik klubben endnu en udbygning til venstre for bådhallerne – et tiltrængt værksted, hvor der er god plads til at reparere og vedligeholde både om vinteren. Senest, i 2006, har opholdsstuen og køkkenet gennemgået en større ombygning. I opholdsstuen er der, blandt meget andet, åbnet op til kip, og køkkenet er blevet udvidet med ca. 50%.

Som alle andre roklubber har Fredensborg Roklub også sin egen stander og farver. Standeren er grøn i bunden med et gult logo, bestående af tre bølger under stjernernes skær. Grøn og gul er også klubbens farver, som går igen i vores rodragt.

Der hører selvfølgelig en historie til rostanderen, som kan læses her.