Tur til Københavns Roklub den 13/8 2013

Gennem mange år har en tur til Københavns Kanaler været højt prioriteret og altid meget vellykket.

I år kontaktede jeg Knud Glamsø fra Københavns Roklub tidligt på foråret, og fik aftalt en dag, hvor vi måtte komme på besøg.

Det gamle Fort Trekroner var lige blevet åbnet for offentligheden, og jeg aftalte med Knud, at hvis vindforholdende var gunstige, ville vi spise frokost der.

Vores deltagerantal var afhængig af hvor mange lokalstyrmænd de kunne stille. Vi måtte derfor sætte et maks på 21.

Vi mødtes i Fredensborg Roklub, fordelte os i bilerne og kørte til Københavns Roklub. Jeg havde om morgenen snakket med Knud omkring værd og vind i København.

Vi ankom og blev godt modtaget af Knud og nogle engagerede styrmænd.

Turen gik fra KR, Tømmergraven l3, ud i havnen og nord på under Bryggerbroen og videre under Langebro. Efter Langebro ror vi ind i Frederiksholms Kanal forbi bl.a Gammel Strand, Christiansborg, den gamle Børsbygning og det gamle Tietgenhus som var Privatbankens Hovedsæde. For tredive år siden var kanalen dækket med både, der solgte alverdens spændende og farverige ting. Blomster, frugt og grønsager. Det var også her de gamle fiskekoner holdt til.

Vi kommer igen ud af havnen og fortsætter mod nord. Før Operaen ror vi ind bag Holmen og kommer ud i havnen efter Operaen.

Vi fortsætter nord på langs Amaliehaven og Langelinie, hvorefter vi ankommer til Trekroner. Forter der ligger mellem de 2 indsejlinger (Kronløbet og Lynetteløbet) til Københavns Havn

Trekroner viste sig at være ret spændende. Fortet er bygget af granit fra Bornholm. Vi spiste frokost på volden med fin udsigt, bl.a. mod de gamle kanoner. Frokosten blev dog afbrudt af et ret kraftigt regnbyge, så vi måtte søge ly.

Det var ret spændende at gå rundt i den gamle fæstning, hvor vi både så hvor kanonerne havde været anbragt, vaskerum og soverum. Der var indrettet et museum og vist en film, der fortalte om et vældigt søslag med englænderne.

Turen hjem går syd på samme vej gennem havnen, bortset fra en afstikker gennem Christianshavns Kanal, og uden turen bag Holmen og gennem Frederiksholms Kanal.

På hjemturen blev vi overrumplet af et vældigt regnvejr. Regnen stod ned i tykke tove, så styrmanden havde svært ved at styre på grund af sigtbarheden. Vi var alle gennemblødte, da  vi ankom til Kbh. Roklub. Lidt høje af en blanding af adrenalin og spænding. Et varmt bad og tørt tøj gjorde underværker.

Det var et fint arrangement københavnerne har lavet for os, og vi skylder dem en tur hos os med samme gode service.
De har til gengæld lovet os en tilsvarende tur, når det igen bliver sommer.

  Dorte Munkholm