Vesta's Veterans Head of the River Race 2018

220 både var til start heraf 202 stk. 8’ere og 18 stk. 4X.

Løbet gik fra Mortlake til Putney Bridge, som er en distance på 7,2 km. Man kunne jo frygte, at så mange både på én gang ville skabe panik og kaos, men imponerende at opleve hvordan englænderne har tæft for arrangementer og logistik. Vi blev alle på fornemmeste vis dirigeret fra Putney op mod startområdet. Hele tiden var der officials, der gelejdede bådene op langs begge sider af floden til vi nåede Mortlake, hvor vi endelig fik lov at vende og starte løbet med en flyvende start.

Inden vi nåede så langt, var der dog en del praktikaliteter, så som træningsforberedelser, hold, leje af båd og ikke mindst styrmand….
En stor tak til Merete, som allerede inden vi havde fundet frem til 8 kvinder, som kunne og havde lyst til at ro med, havde arrangeret leje af båd og styrmand hos Thames Rowing Club. Så var der ingen vej udenom og ingen undskyldning!

Holdet bestod af: Anne Mette Heinrichsen, Ulla Poulsen, Bettina Cervin, Lizzie Hastrup, Hanne Brusch fra Lyngby, Mette Kræmmer fra Lyngby, Karen Leth fra DSR og undertegnede. Med en gennemsnitsalder på 57 år roede vi i E-klassen (55-59 år).

Anne Mette havde koordineret 4 x træningslørdage med Hans T som coach til at træne os og få rettet de værste unoder inden afgang. Desværre nåede vi ikke en eneste træningsgang pga. frosten, så vi måtte tage af sted med gode råd og en forvisning om, at vores lange ergometerpas den sidste tid ville hjælpe os igennem de 7,2 km.

Og vi var skam flere fra Fredensborg Roklub:
Merete, som har roet løbet mere end 30 gange før! Merete roede med et blandet engelsk damehold – også i E-klassen (55-59 år).
Svend Aage, Søren Heinrichsen og Poul-Erik roede sammen med roere fra Skjold, Roskilde og DSR – de var et H-hold (70-74 år).

Tilbage til den flyvende start….
Vores professionelle styrmand – en pige på 25 år – holdt os i kort snor og guidede os hele vejen med stringente, men opmuntrende instrukser. Vi fik overhalet et par både undervejs og havde længe en tæt kamp med et andet hold, som dog endte med at trække fra os. Hanne Brusch sad stroke og holdt os stabilt i tempo 28 ned over banen og tempo 30+ i opløbet. Det var hårdt og et fedt løb - benene var mærket et par dage efter.

Og så til resultater:
Vi blev nr. 8 ud af 13 hold i vores klasse.
Et resultat som vel ikke er så ringe endda. Ud af samlet 47 masters damehold blev vi nr. 22
– og vi ligger i den ”gamle” ende.
Havde vi kunnet stille op i den noget yngre C-klasse (43-49 år) var vi blevet nr. 5 ud af 16 med justeret tid.

Svend Aage og co. blev nr. 9 ud af 10 – deres H-klasse var blevet slået sammen med den yngre G-klasse.
Merete og hendes engelske damehold vandt E-klassen!

Stort tillykke! Og tak Merete, for at bringe guld med hjem til Fredensborg :)

Tak til alle for en fantastisk tur
Karin