Efter en let opvarmning på omkring 20 minutter havde Jens-Aage Søgaard til hver eneste træningsdag udarbejdet et program specielt tilpasset ældreroere. Programmet bestod af et afvekslende indhold af forskellige træningsintervaller, som blev ændret fra gang til gang og langsomt øget. Det var muligt for den enkelte deltager selv at tilpasse indsatsen ved bl.a. at stille ergometret til forskellige styrker og ved at trække mere eller mindre hårdt, blot tempoet blev holdt. Selve intervaltræningen varede ca. 45 minutter, således at træningen med opvarmning og afroning i alt varede lidt over 1 time. I løbet af den time nåede de enkelte roere at ro mellem ca. 10 og 14 km afhængig af sværhedsgraden i intervallerne. Alle medvirkende ældreroere uden undtagelse har kunnet berette om en støt stigende formkurve og øget velvære, hvilket vel underbygger formodningerne om, at selv lidt mere intensiv træning udført med måde og tilpasset den enkeltes evt. skavanker og styrke kan gennemføres med stor fordel, selv om man er kommet lidt op i årene. Under selve træningen fik Jens-Aage også lejlighed til at rette rostilen hos den enkelte roer, så unødvendige skader ved forkert roning kunne undgås.
Det skal da også tilføjes, at Jens-Aage Søgaard, som efterhånden er blevet 82 år, selv deltog i hele træningsforløbet. Ved træningens start var han lidt hæmmet af en mindre operation, som havde betydet en træningspause på et par måneder, men meget hurtigt genvandt Jens-Aage sin gamle styrke. Det skal også nævnes, at 3-4 ældre-piger har deltaget i træningen.
Fordelen ved at 12 roere startede så tidligt om morgenen var også, at
de øvrige ældreroere, som normalt møder til træning kl. 9.00, kunne
overtage de ledige ergometre, mens de 12 lidt trætte roere kunne gå
videre til lidt vægttræning og udstrækning eller til morgengymnastik på
1. sal.
Ældreroerne ærgrede sig dog lidt over, at klubben ved årsskiftet skilte
sig af med 2 ældre ergometre, idet der godt kan være 14-15 ergometre i
rorummet. Og med den succes, som træningen har haft, kunne der sagtens
have været plads til et par stykker mere.
Træningen blev gennemført med stort humør, og i pauserne mellem intervallerne var der ofte tid til et par velmente kommentarer eller vitser.
Ved afslutningen på vintertræningen d. 27. marts gav cheftræner Jens-Aage en lille en til de flittige ældreroere efter dagens træningsindsats. Totalt har de 12 roere roet omkring 250 km om ugen eller ca. 1.000 km om måneden. Fra november til slutningen af marts er det således blevet til omkring 5.000 km.
Som tak for Jens-Aage’s store arbejde og engagement blev han af de 12 ældreroere begavet med både en flaske ”gammel dansk” og forårsblomster. Alle håber, at Jens-Aage til næste vinter vil tage endnu en sæson som ”cheftræner”.