50 ældreroere på besøg hos Skive Roklub

06/09/2016

Besøget blev en stor succes, og over to dage blev Limfjorden roet tyndt af vores ældreroere sammen med en række frivillige styrmænd fra ældreafdelingen i Skive Roklub med lokalkendskab til Limfjordens farvande. På ægte jysk manér sang vi hver morgen en morgensang, inden vi gik på vandet. En lille morgenbitter manglede heller ikke. På udturen besøgte vi Øster Grønning strand ca. 10 km nord for Skive, hvor Skive Roklub har en dejlig hytte. Ved hytten kunne robådene gå helt ind på sandstranden, så vi kunne gå tørskoet i land. Her spiste vi vores medbragte mad i de smukkeste omgivelser. De daglige roture havde en længde på mellem 20 og 30 km, og begge dage var det pragtfuldt rovejr med sol og en let brise over Limfjordens vande.

Når alle både igen var tilbage ud på eftermiddagen, drak vi kaffe og udvekslede erfaringer og historier med roerne fra Skive. Her inviterede vi også Skives ældreroere til at besøge Fredensborg Roklub til næste sommer som en naturlig tak for deres store gæstfrihed.

Også tid til andet end roning
Under besøget i Skive blev der også tid og lejlighed til at besøge de mange turist-attraktioner i og omkring Skive, og mange fortsatte da også turen ud i det danske sommerland efter besøget i Skive.
Som afslutning på turen holdt vi en større fest med taler, sange og dans på vores hotel.

Hver sommer i de seneste seks år har klubbens ældreroere været på langfart til forskellige roklubber i Danmark, bl.a. til Silkeborg, Svendborg, Flensborg, Sønderborg, Hadsund og i år altså til Skive.
Sådanne ture er noget, som helt sikkert styrker kammeratskabet, ligesom det har været medvirkende til, at ældreafdelingen har haft så stor medlemstilgang.
I det hele taget er rosporten jo kendetegnet ved det store sociale engagement og den store gæstfrihed roklubberne imellem. Mellem mange roklubber på Sjælland er der da også venskabsaftaler om gensidige besøg hos hinanden. På den måde får roerne også afveksling i deres daglige roture i de lokale farvande.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke styregruppen med Vibeke Olesen i spidsen og de mange frivillige hjælpere for deres store arbejdsindsats med at arrangere disse årlige ture for os ældreroere. Især vil jeg også takke Klaus Friis og Poul Erik Termansen for de fine udflugter, som de to hver dag havde tilrettelagt for de deltagere på turen, som ikke var på vandet.

Poul Calmann-Hinke
03.09.2016

Her stiller vores 50 ældreroere op til fotografering inden afslutningsfesten efter opholdet i Skive


Stor travlhed hver morgen foran Skive Roklubs dejlige lokaliteter. Bådene bliver klargjort, og mandskaberne til de enkelte både bliver sat.


Frokosthvil, hvor vi trak bådene helt op på sandstranden


Skive Roklubs dejlige hytte ved Øster Grønning strand, 10 km nord for Skive