Langtur Helsingør Humlebæk

28/06/2011

Den 9. juni fik vi en mail fra Hans S. og Dorthe H. med invitation til en kortere langtur langs Øresunds kyst med udgangspunkt fra Helsingør Roklub. Som de første meldte vi os (Maria og Poul C.) samme dag. Vi havde tit talt om at tage med på en af Fredensborg Roklubs udflugter, men det var aldrig rigtig blevet til noget. Endelig oprandt dagen d. 26. juni, hvor vi skulle mødes i roklubben kl. 9.00 til fælles introduktion og afgang. Ialt 11 personer inklusive Hans S. og Dorthe H. var mødt op. De øvrige var Vibeke og Steen O., Lisbet O., Lis, Stig, Søren og Dorthe M.

At tage med på langtur viste sig at være en rigtig god beslutning. Vejret var perfekt med en let vind fra sydvest, næsten fuld sol og nogenlunde varmt. I Helsingør Roklub blev vi godt modtaget af Per, som havde sørget for at klargøre en firer og to toer-inriggere. Hurtigt fik vi båden ud til vandet gennem tunnelen under den gamle strandvej og ud til bådebroen. Mandskaberne gik i bådene, og efter en kort instruktion af Hans roede vi mod Kronborg. Det var jo spændende at passere havneudløbet med de mange store Sveriges-både i tæt trafik mellem Danmark og Sverige, men det lykkedes os at finde et smuthul til vores tre robåde. Vi nød udsigten til Kronborg fra vandsiden, hvorefter vi blev kaldt sammen til en ny, lille orientering. Dorthe og Hans havde nemlig besluttet sig for, at vi skulle tilbage sydpå mod Humlebæk, så endnu engang skulle vi passere færgetrafikken og de mange andre både, der var på Øresund. Snart roede vi igen forbi Helsingør Roklub.

Efter yderligere en halv times roning var det tid til en lille kaffepause, så vi fandt en dejlig sandstrand, hvor vi forsigtigt kunne trække bådene på land. Langtursudvalget havde medbragt nogle smarte oppustelige ”pøller”, som vi kunne lægge under bådene for at beskytte dem og for at gøre arbejdet meget lettere. Faktisk kan to personer forholdsvis let trække en robåd op på stranden – også selv om stranden skulle være lidt stenet. Efter en lille halv time var vi igen i bådene, stadig med hjælp fra ”pøllerne”, og efter yderligere en halv times tid nåede vi frem til Humlebæk Roklub, hvor vi besluttede os for at lægge til ved anløbsbroen. Heldigvis var der ingen andre både fra Humlebæk i vandet, så vi fik lov at lægge til, og oven i købet fik vi lov til at bruge klubhuset til at spise vores medbragte mad og til at forrette det nødvendige inden tilbageturen.

Hjemturen gik glat. Husk, at det altid er en god idé at sørge for medvind på hjemturen, hvis det da er muligt. Klokken 15.30 kunne vi igen lægge til ved Helsingør Roklub efter en pragtfuld tur på 20 km ifølge Steen’s armbåndsur med indbygget GPS. Lis havde bagt en dejlig kage, og da der stadig var kaffe på de medbragte kander, sluttede vi af med kaffe og kage, mens vi nød den flotteste udsigt til Øresund og Kronborg.

Hjemme i Fredensborg Roklub blev der lige tid til de traditionelle ”kvajebajere”, inden vi lidt trætte og mætte på oplevelser kunne vende snuden hjemad.

Da vi kom hjem, skulle vi lige tjekke vores mobil, og der var en enkelt besked til os. Det var en meddelelse, som bød os velkommen til Sverige – og hvor vi kunne læse taksterne for telefonering og sms. Så måske havde vi været lige lovligt langt fra land, da vi skulle passere Sveriges-bådene?

Vi har nu haft vores ”langtursdåb”, og vi vil med dette bare sige tak til Hans S. og Dorthe H. for initiativet – og opfordre andre ”nybegyndere” som os til at melde sig under fanerne næste gang, der inviteres til ”langtur”. Vi vil i hvert fald gerne med igen.

Billeder (eksternt link)

Maria og Poul Calmann-Hinke