Copenhagen Harbour Race 2022

09/11/2022

Copenhagen Harbour Race 15. oktober

Damerne fra Fredensborg Roklub vandt sølv – efter fintælling!

30 – så mange 8ere var til start ved Copenhagen Harbour Race lørdag 15. oktober.

Vi var fra Fredensborg Roklub 8 kvinder (Sanne P, Lene M., Anni, Lene Marie, Inge, Ulla, Anne Mette, Karin og Hans i cox sædet) til start i masterafdelingen løb 205, og der var i alt 17 både i denne klasse. En blandet klasse med både dame-, herre- og mix-både, hvor der var udregnet handicap på alder/køn, så der var en fair chance for alle. Fredensborg 8eren var dog den eneste rene damebåd i feltet.

Distancen er 6,5 km med flyvende start ved Langebro og med indlagt vending i den smalle ende ved slusen. Hele ruten er lidt af et minefelt, da der flere steder er for lavvandet til at ro….vi gjorde som cox’en sagde og han holdt os sikkert på kursen.

Vi startede 30 sek. efter båden før os og vi vores mål var at ro ind på dem. Starten gik godt, og vi kom op i god fart og tempo. Vi begyndte også at hente ind på båden foran, men vi nåede ikke at indhente dem inden vendingen – her måtte vi stoppe båden helt, da båden foran lå på tværs ved bøjen. Vi kom godt rundt om bøjen efter stoppet og satte igen efter båden foran. Nu kunne vi høre dem og Hans kaldte nogle “stærke”. Pludselig sagde Hans, at om lidt skulle vi ikke blive forskrækkede, men vi ville møde et sært syn…. det gjorde vi. Ved en af de rigtig store, røde bøjer med kost på toppen og det hele – der sad 8eren fra Skovshoved, nærmest viklet rundt om den store bøje. Godt vi var blevet advaret ellers var vi da kommet helt ud af takt…. og det skal siges, at ingen kom til skade på Skovshoveds båd.

Nu var vi tæt på båden foran og efter de næste 20 stærke kom vi foran. De prøvede at holde fast, men vi øgede forspringet og endte med at vinde 1 minut på dem. God fornemmelse!

Vi kom sikkert i mål – med syre i hele kroppen, men glade.

Der gik meget lang tid inden præmieoverrækkelsen kunne starte. Vi blev ikke råbt op – det var tre stærke herrebåde, der fik guld, sølv og bronze og resten af resultatlisten blev ikke vist, selvom flere efterspurgte den. Vi havde dog en fornemmelse, ud fra vores GPS track, at vi havde været tæt på medaljerne, så vi tog glade hjem – det havde været et super godt løb.

MEN om søndagen skete det så. Alle resultaterne blev offentliggjort på nettet – OG vi stod til at vinde sølv! Den var god nok og to uger senere fik vi så endelig vores fortjente sølvmedaljer overrakt. 

En dejlig afslutning, selvom det selvfølgelig er ærgerligt at tiderne ikke på dagen var regnet korrekt ud – men det har nok været værre for holdene, der så alligevel ikke havde vundet sølv og bronze.

Ikke sidste gang, vi stiller op til 8er løb.

På vegne af mandskabet,

Karin

Koncentration-CHR

Billede 1 af 4