Skolekaproning august 2009

02/09/2009

Efter et afbud i sidste time til dagens første løb, der skulle foregå i mix.4+ inrigger, fik alle, i deres nedtur over måske ikke at komme på vandet, travlt med at finde en afløser på bådpladsen, så snart vi var nået frem. Det lykkedes at finde en sød ”Tissø-pige” og de 4 roere og deres styrmand fik efter en overbevisende sejr deres første guldmedalje om halsen.

Jublen ville ingen ende tage. Nu var selvtilliden på plads. Det var også en stolt styrmand (Alexander), der med høj myndig stemme havde talt holdet taktfast ned gennem banen. Fra 1 til 10 og så forfra! Så kan man næsten ikke andet end at komme samtidig i vandet! Kommer man samtidig i vandet har man gode chancer for medalje her!

Derefter var alle roerne nu klar til deres individuelle singlescullerløb.
Julie lagde ud som den første og i meget flot rostil passerede hun mållinjen adskillige længder foran sin modstander fra Nyborg og nummer 2 guldmedalje blev hængt om halsen på hende. Endnu mere jubel!

Kaspers løb blev en sand gyser. Han havde fået bane 4. – åbenbart en meget attraktiv bane, for det varede ikke længe, før så lå alle løbsdeltagerne i denne bane, dog lidt på skift. I dette løb var det vist ikke den stærkeste der vandt, men ham der roede mest lige. Kasper gennemførte noget af et forhindringsløb mellem både der passerede ham på kryds og tværs. En faldt i vandet og en anden roede i skoven og Kasper tog en sikker 2. plads hjem i meget flot lige stil. For den der kan ro lige, er der ligeså store chancer for medalje! Det er kun 3. gang Kasper er ude i en sculler, så der er bestemt noget at bygge videre på.

Rasmus og Christian var ude i samme løb. Rasmus gjorde sin egen nervøsitet til skamme og roede et rigtig flot løb i meget hård konkurrence og kom ind på en sikker 2. plads og ikke langt fra nr. et, som bestemt ikke lignede en, der ikke havde prøvet det før!

Det lykkedes Christian at komme ind på en 3. plads skønt han havde været noget uheldig i lodtrækningen af sin båd, der ærgerligt nok var temmelig lille til ham. Godt gået, når man ikke kan strække benene ud!

William og Alexander roede også i samme løb. Alexander blev uheldigvis nedlagt af en ugle og tog motorbåden resten af vejen. William roede i stabilt godt tempo og lige hele vejen. Han fik sig en sølvmedalje om halsen.
Alexander fik både et håndklæde og en bronzemedalje.

Jeg tror alle havde en rigtig sjov og dejlig dag. Roerne havde travlt med at hilse på dem de kendte fra deres rolejr i sommer og med at vinde medaljer og formanden, diverse forældre og undertegnede hyggede sig mægtigt på tribunerne. Solen skinnede hele eftermiddagen og de mørke skyer drev elegant forbi uden en dråbe på vores hoveder.

Fem stjerner til Københavnskredsen. Et virkelig godt og vellykket arrangement.

En rigtig hyggelig kaproning med masser af dygtige officials, banedommere og andre hjælpere, der udviste en ualmindelig stor hjælpsomhed, tolerance og tålmodighed med de unge mennesker og deres uerfarenhed i alle de mange kreative måder den så kom til udtryk på.

Charlotte