Fredensborg Roklub 90 år

04/06/2023

Lørdag d. 3. juni løb den store fødselsdagsfejring af stablen i anledning af klubbens 90 års fødselsdag. Der må være nogen, der kan et eller andet med vejret, for på trods af heftig nordenvind i dagene før, blev lørdagen postkort-fin; næsten ingen vind og høj sol.

De allerbedste betingelser for fødselsdagsroningen i dobbeltsculler, coastal, dobbeltfirer, firer uden, otter, gig og inrigger. Alle planlagte både kom på vandet i fin stil og på trods af, at vores forplads ikke er kæmpestor, så gik det hele uden problemer. Og når man først kommer på vandet, så er Esrum sø jo stor, og man kunne næsten føle sig helt alene derude.

Vi i otteren fik fornøjelsen af flere gange at se fisk (suder?) springe op af vandet som små delfiner. En del både gik helt til Sandporten, andre vendte ved Dronningens eller Kongens Bøge.

Vel inde igen var der lidt brød, chips, harmonikamusik, og bare afslapning inden og efter badet. En god ting, at der var masser af tid (og åben bar) inden maden, da vi jo må sige, at især damernes omklædningsrum jo ikke er blandt de største…

Førstesalen var dækket smukt op, og at der kunne være 80 til spisning deroppe, uden at det hele var mokket helt sammen, kom bag på nogle af os. Rigtig god mad, taler, sange (ja man skal have været der for at høre damerne synge – men hvad var det for noget, ha’ hjælp fra herrerne til at lægge til?? Vi må vist have skrevet den slutning om…), og dagens ro-vittighed fra toastmaster Ole Quist, som trods advarsler om det modsatte, faktisk fik hele rummet til at grine højt. Formand Claus holdt en tale, som måske ikke var blandt de korteste, og fortsatte senere sammen med Peter F, hvor de fik rådet bod på den manglende hæder til Ulla (pga. corona-nedlukning), der for et par år siden blev æresmedlem i klubben.

Viggo havde gravet dybt i lokalhistorien, og gav os et rids af vores grunds historie og skiftende ejerskaber. Grunden har været klubbens i 80 år, den blev erhvervet i 1943, og ligger i det der engang hed lille-Sørup.

Til kaffen og kagen rykkede de fleste ud på græsset igen – hvor hyggen fortsatte. Hvor længe ved dagens skribent ikke.

Stort tillykke til os allesammen !