DM 2023 i Sorø

25/09/2023

Årets DM løb af stablen d. 23 september på Sorø sø.

Med fra Fredensborg var

Damerne: Anne-Mette (8+, 4x), Anni (8+, 4x), Bettina (8+), Karin (8+, 4x), Lene-Marie (8+, 4x), Lene (8+, 4x), Merete (2x, 4x), Sanne H (2x, 4x), Sanne P (8+, 4x), Ulla (8+)

Herrerne: Svend Aage (2x), Søren H (2x) og Hans (cox 8+)

For at løse det evige problem med at finde en bil, der kan og må trækker traileren, havde vi denne gang lejet en varevogn til jobbet. Kunne være en god løsning – når vi har flere både med kan vi måske lægge rigge i bilen og derved også løse problemet med manglende plads i traileren?

Dagens første båd fra FR var herrerne i dobbeltsculler, Søren og Svend. Der var nemlig indledende heat pga. mange tilmelde både, og målet var at forsøge at snige sig ind blandt de 6 både, der ville gå til finalen om eftermiddagen. Men for at citere Søren: Vi havde et kanonløb de første 500 m.

Og den båd, de skulle slå for at gå videre sneg sig desværre forbi på de næste 500 m.

Damerne var mere heldige. Der var 6 både tilmeldt i 8+ motion (damer, herrer, mix, med handicap tidsberegning), så det var direkte finale. Pga ret kraftig sidevind ved starten valgte de at starte os alle på linje og så lægge handicaptiden til efter mål. Det er så sin sag at lægge 6 ottere op på linje i sidevind!

Da der var sådan nogenlunde styr på det efter en hel del frem og tilbage, valgte sideretteren desværre at finpudse linjen noget mere, og det resulterede i at vi, da starten så endelig gik, lå og flettede årer med bådene på begge sider af os. Så er det godt nok svært at ro. Anne Mette måtte skyndsomt lægge sig ned, da en åre kom flyvende mod hende fra højre, og Lene tog en arm til hjælp for at stoppe en åre i luften også. Starten måtte så gå om.

Denne anden start var uden sammenflettede årer, men til gengæld har vi nok noget at lære i ikke at være så “lovlydige”, for da starten gik var vi noget bagud, og det lykkedes os ikke at hente den afstand til Bagsværd og bronzemedaljen (samme båd vi slog til Nordiske). En 4. plads til dameotteren blev det til. Men godt løb, og de sidste detaljer er nok dem, man får på plads, hvis man rent faktisk også træner i otteren…

Så var der en pause, før det var tid til Merete og Sannes løb i 2x. På trods af at Merete døjer med følgerne af et sammenstød nogle dage før hjemme på søen, fik de en bronze roet hjem der.

Dagens sidste løb for FR, og næsten sidste løb til regattaen, var 4x masters damer. Her havde vi hele to både til start ud af de 5 i løbet. Til dette løb holdt de fast i, at vi skulle starte forskudt, hvilket betød at Fredensborg II (den unge båd) skulle ligge sammen med Bagsværd og vente i sidevinden i 18 s. Men det er også lidt nemmere med en 4x i forhold til en 8+ …

Vi kom hurtigt ind i roligt vand, og derfra gik det hele fint – bortset fra et par bøjer hist og her, som Anni vandt kampen mod. Men de er hårde, de bøjer.

Det kom så bag på dem i måltårnet, at vi var startet forskudt, dvs inkl. handicaptiden, så da startlisten kom, havde de lagt handicappet til. Igen. Dobbelthandicap er måske liiiige i overkanten, men de rettede tider skulle være på vej (de er der måske allerede?).

Løbet var en succes for FR, det blev til guld til FR båd I, og bronze til FR båd II. Dejlig afslutning på DM.

Eller, helt afsluttet var det jo ikke endnu. Søndag morgen kl 9 mødtes vi i klubben for at losse traileren, rigge bådene til igen, og ikke mindste nyde morgenbrød og kaffe på altanen.

Nedenfor er et par fotos fra DM, jeg fik ikke taget så mange, send endelig flere, hvis I har.

hilsen

Sanne P

IMG_20230923_082745_01

Billede 1 af 3

Vi mødes i klubben inden afgang til Sorø. Vejret ser jo lovende ud